آفت­ های مطالعه

من معمولاً با صدای بلند درس می­خوانم. آیا این روش مطالعه خوب است؟
وقتی بلندخوانی می­کنید کمی تمرکزتان بیشتر می­شود ولی در عوض مشکلات دیگری ایجاد می­کنید. مثلاً مغزتان را وادار می­کنید که مطالب را با سرعتی در حد حرف زدن جذب کند. بدین ترتیب سرعت مطاعه خود را کم می­کنید، زودتر خسته می­شوید و ساعات مفید مطالعه­تان کم­تر می­شود. در ضمن اگر این کار ساعت­ها ادامه ­پیدا کند از ناحیه حنجره دچار مشکل خواهید شد. به علاوه، با بلند خوانی و ایجاد سر و صدا، اعصاب شما بیش­تر تحریک می­شود. اگر در کتابخانه درس بخوانید یا بین لب­های خود یک قلم بگذارید، یا در موقع خواندن هوا را از دهان خود بیرون بدهید، به زودی این عادت نادرست برطرف خواهد شد.
من یک درس را مرتباً تکرار می­کنم و چند بار می­خوانم.دوست دارم «واو» به «واو» کتاب را حفظ کنم. آیا این روش را ادامه بدهم؟
اگر مطلبی را بیش از اندازه می­خوانید، دچار پرخوانی هستید. پر خوانی روشی نامناسب در مطالعه است. نگرانی، وسواس بی­مورد، اضطراب یا اعتماد به نفس پایین موجب می­شود که از این روش استفاده کرده و در نهایت آن را به عادت تبدیل کنید. مطالعه به این روش وقت­گیر ایت و سبب خستگی می­شود. افرادی که به این روش درس می­خوانند بیشتر از آن­که مطلب را بفهمند آن­ها را حفظ می­کنند. به همین خاطر زودتر فراموش می­کنید.
بهترین توصیه برای رفع پرخوانی یا واپس­نگری این است که خود را قانع سازید که دست از نگرانی بردارید. ممکن است مطلبی را خوب متوجه نشده­ باشید، یا موقع خوانن نکاتی را جا انداخته باشید ولی به کارتان ادامه دهید. شجاع باشید و در مقابل میلتان به عقب­گرد مقاومت کنید. هم­چنین قبل از رسیدن به آخر هر سطر، نگاهی به سر سطر بعد بیندازید تا حرکات چشم شما عادت به پیشروی کند. نکته­ی مهمی که برای برطرف کردن این مشکل باید توجه داشت، آن است که تصور نکنید برای درک موضوع هنگام خواندن، باید معنی کامل لغات را بدانید یا همه­ی جزئیات مطلب را درک نمایید؛ چنا­چه معنی لغتی را ندانستید آن را با مداد علامت بگذارید و رد شوید و به آن توجهی نکنید. تنها تلاش داشته باشید که مفهوم اصلی را دریابید و سریع به طرف جلو پیشروی کنید.
من عادت دارم همراه با شنیدن موسیقی درس بخوانم. اگر هم موسیقی نباشد نمی­توانم تمرکز کنم. به نظر شما این روش مطالعه اشکال دارد؟
تا این اواخر روان­شناسان معتقد بودند که هنگام مطالعه بخش دیداری و هنگام شنیدن یک مطلب بخش شنیداری مغز فعال می­شود. آن­ها فکر می­کردند مغز انسان قادر نیست هم­زمان توجه و تمرکز خود را به چند مسئله معطوف کند. به همین جهت قریب به اتفاق آن­ها مطالعه را در کنار شنیدن موسیقی توصیه نمی­کردند. اما در یکی دو سال گذشته تحقیقاتی انجام شد که نشان می­دهد اثر موسیقی بر تمرکز یا مطالعه تا حدی به نوع فرهنگ و عادت­ها بستگی دارد. بسیاری از افراد که موسیقی جزو زندگی روزمره­ی آن­هاست، ناخودآگاه در کنار آن بهتر عمل می­کنند. به عنوان مثال موسیقی در زندگی هندی­ها اثر مثبتی دارد. به هر حال این موضوع قابل بحث است. توصیه می­کنیم تا تکلیف این موضوع علمی مشخص شود از موسیقی بدون کلام با صدای پایین استفاده کنید و به­تدریج اثر آن را کاهش دهید.
من عادت دارم موقع مطالعه راه بروم. آیا این کار عیبی دارد؟
مطالعه هم­زمان با راه رفتن به مدت طولانی موجب خستگی و کاهش سرعت مطالعه می­شود. اصولاً هر وقت هنگام مطالعه کار دیگری از جمله راه رفتن، بلند خواندن و … انجام شود، سرعت خواندن کم می­شود. از طرفی راه رفتن موجب تغییر موقعیت کتاب نسبت به چشم می­شود. این کار به چشمتان آسیب می­رساند و سریع­تر چشم را خسته می­کند. برای رفع این مشکل ابتدا در حالت­های مختلف درس بخوانید؛ گاهی نشسته روی زمین، گاهی پشت میز و … . سعی کنید از درس­هایتان یادداشت بردارید تا عادت کنید نشسته درس بخوانید.
من بسیار کند می­خوانم. درس­هایم جلو نمی­روند. چه­کار کنم؟
سرعت مطالعه نقشی کلیدی در پیشرفت کار و حجم مطالعه دارد. ممکن است این کندخوانی ناشی از این باشئ که هنگام مطالعه دچار نگرانی، وسواس یا اضطراب هستید و از تمام نشدن مطلب، نتیجه­ی امتحان و … نگرانید. فراموش نکنید که هر نوع هیجیان و تشویش فکری سرعت مطالعه­ی شما را کم می­کند.
ممکن است علت کندی شما، روش نادرست مطالعه مانند بلندخوانی، راه رفتن حین مطالعه، وسواس و کلمه­خوانی و … باشد.یا این­که به دلیل ضعف بینایی چشم دچار کندخوانی شده باشید.
برای سریع خواندن این مشکلات را برطرف سازید و متن درس را با ریتم و آهنگ مناسب بخوانید. مطالب کم­اهمیت را سریع­تر بخوانید ولی روی جملات مهم و کلیدی توجه و تأمل بیش­تری داشته باشید. سعی کنید عبارت­خوانی و از هر چند کلمه یا یک عبارت، مفهومی استخراج کنید؛ هر کلمه را جداگانه معنی نکنید.

من گاهی کلمات یا اعداد را وارونه می­خوانم مثلاً عدد ۲۳ را ۳۲ می­خوانم یا NO را ON می­بینم. این مشکل را چگونه برطرف کنم؟
به این مشکل شما معکوس­بینی می­گویند. ما فارسی­زبان­ها بیش­تر در خواندن اعداد و محاسبات دچار این مشکل می­شویم؛ یا به دلیل این­که عادت داریم از راست به چپ بخوانید، کلمات انگلیسی را وارونه می­بینیم. البته گاهی هم معکوس­بینی می­تواند ناشی از صدمات مغزی، عیب بینایی، خستگی زیاد، استرس یا کم شدن فشار خون باشد. شاید راه­حلی قطعی برای برای برطرف کردن این مشکل وجود نداشته باشد اما می­توانید لیستی از کلماتی که بیش­تر معکوس می­بینید تهیه کنید و با انگشت، نه با قلم و مداد، به تک تک حروف اشاره کرده سه­بار هجی کنید و بدون نگاه کردن به کلمه، آن را با صدای بلند تلفظ کنید و بعد بنویسید. این روش تا حد زیادی مشکل معکوس­بینی را برطرف می­سازد.

من عادت دارم به حالت درازکش در تخت درس بخوانم. با این عادت چه­کنم؟
حالت بدن در کیفیت و کمیت مطالعه بسیار مؤثر است. مطالعه در حالت لمیده یا درازکش به شما تمرکز نم­دهد. این نوع مطالعه جدی نیست. در اصل مثل آن است که دارید روزنامه می­خوانید. ضمن اینکه در این حالت نمی­توانید یادداشت­بردارید. برای مطالعه باید بدن شما حالت جمع و جور و متمرکزی داشته باشد که بهترین شکل آن استفاده از میز و صندلی است.

🌟براى رزرو مشاوره و برنامه شخصي مشخصات خود را به تلگرام ۰۹۰۵۱۴۲۰۱۶۵ ارسال كنيد يا مشخصات خود را دايركت كنيد.

Avatar موسسه اموزشی طوفان

معتبر ترین مرکز مشاوره کنکور در ایران

برچسب ها: کنکور 98، کنکور ریاضی ، آفت­ مطالعه
مقالات پیشنهادی

شرط سنی پذیرش فرهنگیان ۱۴۰۲ لغو شد

با رای دیوان عدالت اداری، شرط سنی که برای ورود به دانشگاه فرهنگیان که حداکثر ۲۴ سال تمام بود، لغو گردید. مطابق این رأی از کنکور ۱۴۰۲ به بعد، کلیه داوطلبانی که ⁧حداکثر ۴۰ سال سن دارند، می توانند در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شده و دیگر اعداد ۲۲ و ۲۴ به عنوان حداکثر سن، معتبر […]

علائم عشق در نوجوانی چیست؟

علائم عشق در نوجوانی چیست و چگونه میتوان برای مراقبت از نوجوانان برنامه ریزی کرد؟ این شاید سوال تمام والدین به خصوص والدین کم تجربه ای که در خانواده خود نوجوان دارند باشد. والدین برای شروع حتما باید در ابتدا این اتفاق را به عنوان یک اتفاق طبیعی و شایع در بین نوجوانان بپذیرند. گاهی […]

تست کنکور 1

روش های صحیح تست زدن

  مقدمه: شاید برای شما هم پیش آمده باشد ،که مطلبی از کتاب درسی تان را به خوبی مطالعه کرده ایداما وقتی شروع به حل تست ها در خانه یا در آزمون ها میکنید،نتیجه ی دلخواه خودرا به دست نمی آورید یا احساس میکنید در مدیریت زمان برای پاسخ گویی به سوالات دچار مشکل می شوید. گاهی سوالات […]

19 − شش =

ساعت 8 الی 20 هر روز هفته

شماره تماس: 02188640157

آدرس ایمیل:toofanedu98@gmail.com

دسته بندی مقالات رشته

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه طوفان میباشد

طراحی سایت و سئو توسط لیسیانتوس