خیلی از داوطلبین کنکوری هستند که در سال کنکور خود در آزمون های آزمایشی مختلفی از جمله قلم چی و گزینه دو و…شرکت میکنند، این آزمون ها از سه جهت برای داوطلب مفید است:
اول اینکه داوطلب با شرکت در این آزمون ها با شرابط کنکور آشنا میشود و وقتی در جلسه ی کنکور قرار گرفت تا حد زیادی با این فضا آشنا است و این باعث کاهش استرس او میشود، دوم اینکه داوطلب با شرکت در آزمون های آزمایشی نحوه ی مدیریت زمان برای هر درس را یاد میگیرد و به این ترتیب سر جلسه ی کنکور برای پاسخ به تست ها وقت کم نمی آورد و سوم اینکه مهم ترین فایده ی این آزمون ها تحلیل آزمون است که در این مقاله روش تحلیل آزمون صحیح را برای شما بازگو میکنیم.
خب حالا اصلا تحلیل آزمون یعنی چی؟در یک تعریف ساده یعنی شناسایی و برسی نقاط ضعف و قوت و تبدیل نقاط ضعف به قوت که البته تحلبل هر درسی در آزمون های آزمایشی شیوه ی مخصوص به خود را دارد.
خب حالا که از اهمیت تحلیل آزمون با خبر شدیم شیوه ی تحلیل دروس انسانی در این آزمون ها برای شما بیان میکنیم تا با یک تحلیل خوب به یک رتبه ی عالی در کنکور سراسری برسیم.
شیوه ی تحلیل ادبیات عمومی
این درس که سوال های ۱تا ۲۵ آزمون را به خود اختصاص میدهد شامل ۶تیپ سوال است که تقسیم میشود به ۳تست لغت ۳تست املا ۲تست تاریخ ادبیات ۳تست آرایه ۵تست دستور زبان و ۹تست قرابت معنایی میباشد که روش تحلیل هر ۶تیپ سوال گوناگون است.
در قسمت لغت که شامل ۳تست میباشد داوطلب ابتدا باید به نوع سوال توجه کند گاهی در سوال کلماتی مانند بجز می آید و به این نکات ریز باید توجه کرد زیرا در صورت عدم توجه داوطلب با وجود اینکه پاسخ را بلد است باز هم اشتباه میزند. در قسمت لغت اگر داوطلب تستی را اشتباه زده است و این اشتباه یا بخاطر این بوده که معنی آن تست را فراموش کرده است یا موقع حفظ کردن لغات آن را به خوبی فرا نگرفته است باید آن لغت را به همراه معنی آن که در آخر کتاب ادبیات عمومی قرار دارد با ماژیک هایلایت کند.
برای اینکه به ۳ تست املا بتوانبد پاسخ صحیح بدهید باید به خوبی و با دقت متن ها و شعر های کتاب درسی را بخوانید و زیر لغات مهم که حروف آن ها یک تلفظ دارد و به چند صورت نوشته میشوند خط بکشید تا موقع خواندن به آن ها توجه بیشتری کنید و اگر تستی را اشتباه زدید آن لغت را در کتاب خود پیدا کنید و حتما آن را هایلایت کنید به این شکل آن را یاد میگیرید و دیگر اشتباه نمیکنید.
در قسمت تاریخ ادبیات اگر تستی را اشتباه زده اید بهتر است که اسم آن شاعر یا نویسنده را به همراه آثار او در یک برگه یادداشت کنید البته پیشنهاد ما این است که اینکار را قبل از آزمون انجام دهید یعنی اسامی شاعران و نویسندگان را به همراه آثار آن ها در یک برگه یا نهایتا دو برگه یادداشت کنید و آن ها را حفظ کنید.
اگر در قسمت آرایه تستی را اشتباه زده اید ابتدا به پاسخنامه ی آزمون مراجعه میکنید و اشکال خود را برسی کنید سپس اگر آن سوال نکته ی خاصی دارد آن نکته را در کتاب خود یادداشت کنید و برای روان شدن در آن آرایه ۲۵ تست از آن بزنید و برای دستور زبان به همین روش کار کنید.
برای قرابت معنایی بهتر از که اگر از شعرهای کتاب سوال آمده است و تو مفهوم آن شعر را بلد نبوده ای مفهوم آن را در کتاب بنویسی و اگر شعر خارج از کتاب بوده است سعی کنید مفهوم آن شعر را به خوبی یاد بگیرید.
عربی
در عربی سوال ها به دو قسمت تقسیم میشود قسمت ترجمه و قسمت قواعد ولی نکته ای که در قسمت ترجمه وجود دارد این است که اگر داوطلب تستی را در قسمت ترجمه اشتباه بزند به دلیل این است که آن تست حتما نکته ی قواعدی داشته است و باید آن نکته را در کتاب خود یادداشت کند در غیر این صورت حتما بی دقتی صورت گرفته است وقسمت قواعد باید دونه به دونه سوال ها تحلیل شود و نکته ی آن در کتاب درسی یا دفتر نکات حتما نوشته شود.
دینی
در قسمت دینی سوال ها به دو قسمت تقسیم میشوند قسمت اول سوال هایی که از آیات هستند و داوطلب اگر چنین سوال هایی را اشتباه جواب داده است بهتر است که نکته ی آن آیه را حتما در دفتر نکات یا کتاب خود کنار آیه یادداشت کند.
قسمت دوم سوال ها سوال هایی هستند که جنبه ی حفظی دارند در این صورت اگر داوطلب تستی را اشتباه زده است به احتمال زیاد یا آن قسمت را نخوانده است یا خوانده است و فراموش کرده است که حتما باید به کتاب مراجعه کند و آن قسمت از متن را علامت بزند یا هایلایت کند که در دفعات بعدی حتما به آن قسمت توجه کند و اگر حتی خود سوال هم نکته دارد بهتر است که خود سوال هم در حاشیه کتاب نوشته شود.
زبان
سوال های زبان شامل دو قسمت است قسمت لغات و قسمت گرامر که در سوال های مربوط به لغات تمام سوالات باید دقیق معنی آن ها از رو پاسخنامه خوانده شود و معانی تک تک گزینه ها باید یاد گرفته شود و اگر لغتی در کتاب نیس حتما آن لغت را به همراه معنی آن در کتاب یا دفترچه لغات خود یاد داشت کنید.
ریاضی
خب حالا بریم سراغ تحلیل آزمون ریاضی، سوال های آزمون ریاضی به این صورت است که فقط جواب های غلط یا نزده مورد برسی قرار نمیگیرد بلکه جواب هایی که درست است باید تحلیل شود، به این صورت که ابتدا داوطلب باید سوال هایی که پاسخ درست داده است را برسی کند و ببیند که آیا راه حل مورد نظر راه حلی است که تو نیز از آن استفاده کردی و به جواب رسیدی یا یک راه حل دیگر است اگه یک راه حل دیگر بود حتما راه حل جدید را یاد بگیرید البته باید دقت کرد که راه حلی باید انتخاب شود که کوتاه تر است و وقت تو را نمیگیرد.
سوال های غلط دونه به دونه باید حل شود و داوطلب باید بداند که اشکال اون کجا بوده است که به جواب درست نرسیده است و سوال های که داوطلب پاسخ آن ها را بلد نبوده است باید یاد گرفته شود و سپس برای اطمینان باید از این نوع سوال چندین سوال دیگر حل شود تا داوطلب به تسلط برسد.
تحلیل درس بعدی که بسیار مهم است تحلیل درس ادبیات تخصصی یا همون علوم و فنون ادبی است، سوالات این درس در آزمون و کنکور سراسری شامل سه قسمت است.
• قسمت تاریخ ادبیات
• قسمت آرایه
• قسمت عروض و قافیه
اگر سوالی در قسمت تاریخ ادبیات مشکل داشتید به این دلیل است که به تاریخ ادبیات تسلط کامل نداشته اید که ما در مقاله ی روش مطالعه ی دروس انسانی روش خواندن تاریخ ادبیات را بازگو کرده ایم.
اگر تستی از تاریخ ادبیات که معمولا شامل نام شاعران و نویسندگان میشود را اشتباه زده اید حتما قسمت فراموش شده را در کتاب هایلایت کنید و تاریخ ادبیات را با روش درست و اصولی مطالعه کنید تا وارد حافظه ی بلند مدتتان شود.
قسمت بعدی قسمت آرایه است که داوطلب باید برسی کند که دقیقا چه نکته ای در آن تست وجود دارد و چرا آن تست را اشتباه زده است. گاهی داوطلب در یک آرایه خاص مشکل دارد که در این صورت تنها با زدن تست های فراوان مشکلش در آن آرایه حل میشود فراموش نکنید که تک تک سوال های آرایه باید به خوبی تحلیل شود و پاسخ درست یاد گرفته شود.
قسمت بعدی قسمت عروض و وزن و قافیه است که بسیار مهم است.
داوطلبین گرامی باید توجه داشته باشند که برای اینکه دست آن ها در عروض روان شود و بتوانند در تست های این مبحث نتیجه بگیرند باید تست زیاد بزنند و در تست های عروض در آزمون ها تک تک گزینه ها باید تقطیع شود و اگر آن تست نکته ای داشت نکته ی آن باید یادداشت شود و یاد گرفته شود باز هم تاکید میکنم که قسمت عروض و قافیه بسیار مهم است و باید به خوبی از آن تست زده شود و تمرین شود.
درس بعدی تحلیل درس اقتصاد است
سوال های اقتصاد در آزمون دو قسمت است سوال های تئوری و حفظی که برای پاسخ به این سوال ها باید به متن کتاب درسی تسلط پیدا کنید و حتما متن آن را بفهمید(حفظ کردن بدون فهمیدن کافی نیست).
قسمت بعدی قسمت مسئله هاست
به یاد داشته باشید که سوال های مسئله ها هر سال در کنکور سراسری شبیه هم تکرار میشوند و تنها اعداد آن ها عوض میشود پس هر مسئله را به خوبی تحلیل کنید و برای تسلط بر آن مشابه آن را در کتاب کار پیدا کنید و تست بزنید تا بتوانید به آن تسلط پیدا کنید برای مثال از مسئله ی سود حسابداری نمیتوان ده نوع متفاوت طرح کرد بلکه فقط یک نوع مسئله ی سود حسابداری وجود دارد یا نهایتا دو نوع. خب شما اگر میخواهید به آن تسلط پیدا کنید مشابه آن مسئله را در کتاب کار پیدا میکنید و چندین سوال از آن حل میکنید.
تحلیل درس جامعه شناسی
سوال های جامعه شناسی به سه صورت مختلف در آزمون های آزمایشی و کنکور سراسری ظاهر میشود، سوال های حفظی که دقیقا شبیه کتاب است و برای پاسخ به این سوال ها باید به متن کتاب مسلط باشید.
سوال های مفهومی که از درون سوال های حفظی بیرون می آید و برای اینکه بتوانید به این سوال ها پاسخ دهید بهتر است که ابتدا متن درس را به خوبی یاد بگیرید و مفهوم آن را درک کنید(برای پاسخ به سوالات مفهومی) اگر تستی از این مبحث اشتباه زده اید بهتر است که مفهوم آن را از روی پاسخ نامه بخوانید و پس از اینکه مفهوم را دریافتید به کتاب مراجعه کنید و مفهوم و نکته ی مورد نظر را به هر قسمت از درس مربوط است یادداشت کنید در صورتی که پاسخنامه را مشاهده کردید و متوجه مفهوم و نکته ی مورد نظر نشدید از معلم خود کمک بگیرید تا مفهوم آن را بهتر توضیح دهد سپس آن را برای پاسخ به سوال های حفظی حفظ کنید.
بخش سوم سوالات سوال های ترکیبی است یا همان سوال های چند قسمتی که چند جواب دارد در اینگونه سوال ها اگر داوطلب یک قسمت از سوال را اشتباه زده است بهتر است که همان را یاد بگیرید و در کتاب علامت بزند، درس جامعه شناسی اگرچه یکی از دروس حفظی انسانی است اما پاسخ به آن نیازمند دقت و فهم زیاد دارد.
تحلیل درس روانشناسی
برای تسلط به تست های این درس بهتر است متن کتاب و مثال های آن به خوبی خوانده شود چون علاوه بر سوال های حفظی سوال هایی که به صورت مثال می آیند وجود دارد و اگر سوال نکته ای داشت نکته ی آن حتما یادداشت شود و حتی بهتر است که خود آن سوال در حاشیه کتاب یادداشت شود.
🌟براى رزرو مشاوره و برنامه شخصي مشخصات خود را به تلگرام ۰۹۰۵۱۴۲۰۱۶۵ ارسال كنيد.