تست و تست زنی

چگونه می­توانیم تست­های استاندارد را از سایر تست­ها تشخیص دهیم؟
تست استاندارد از نظر شکلی ویژگی­های زیر را دارد:
ابهام و پیچیدگی ندارد و روان و کوتاه است. گزینه­ها از هم مستقل هستند و هیچ­یک دیگری را تأیید یا رد نمی­کند.
چهار گزینه از نظر مفهوم شبیه یکدیگرند و در یک راستا قرار دارند ولی مطالب در آن­ها تکرار نمی­شوند. معمولاً گزینه­ها اشتباهات رایج دانش­آموزان را هدف گرفته­اند. پاسخ سؤالات در میان گزینه­ها نمایان نیست. همواره در میان گزینه­ها یک گزینه­ی کامل­تر یا صحیح­تر وجود دارد. در آن از کلماتی مانند هرگز، همواره و هیچ­کدام استفاده نشده است. معمولاً جزئیات کتاب درسی را به صورت یک سؤال مطرح نمی­سازد بلکه آن­ها را در گزینه ها به کار می­برد.
چه­موقع باید به سراغ تست زدن رفت؟
هر موقع مطمئن شدید که درس را خوب یاد گرفته­اید می­توانید اقدام به تست­زدن کنید. اگر دیدید نمره­ی اولین سری تستی که حل می­کنید زیر ۸۰ درصد است وقت خود را تلف نکنید و تست­زنی را ادامه ندهید.مجدداً درس را بخوانید و یاد بگیرید و سپس تست­های آن را بزنید.
بهتر است بلافاصله بعد از خواندن درس تست بزنیم یا با فاصله­ی زمانی این کار را بکنیم؟
در دروس تمرینی بهتر است به منظور تکمیل و تثبیت یادگیری، پس از مطالعه­ی درس تست زد. ولی برای دروسی که بیش­تر جنبه­ی حفظی دارند (اعم از اختصاصی باشد یا عمومی) ، بهتر است تست­ها با فاصله زمانی زده شود. در شروع، بیش­تر با تست­های کنکور کار کنیم یا تألیفی؟
برخلاف تصور همه، در آغاز یادگیری، بهتر است تنوع تست­ها کم باشد تا ذهنتان مطلب را زودتر جمع و جور کند. درگیر شدن با تست­های متنوع، یادگیری شما را کندتر و طبقه­بندی مطلب را دشوارتر می­کند. در شروع بهتر است روی تست­های کنکور کار کنید. پس از جا افتادن کلیات مطلب و کسب تسلط، به ویژه هنگام دوره کردن، از تست­های بیش­تر و متنوع­تری استفاده کنید، در این صورت تنوع تست­ها مشکلی ایجاد نمی­کند.
آیا تست زدن برای همه­ی دروس مهم است؟
در دروس اختصاصی، تمرین­دار و مفهومی، پس از فهم مطالب، حل تیت به عنوان تمرین اهمیت دارد. ولی در دروسی که جنبه­ی حفظی دارند، خواندن و تکرار نسبت به حل تست مهم­تر است.
من تست ها را یک به یک حل می­کنم و بلافاصله پاسخ­شان را می­بینم. آیا این روش خوبی است؟
در این روش شما از تست به عنوان مثال استفاده می­کنید.توصیه می­کنیم در یادگیری دروس دشوار و مفهومی، در آغاز ۱۰ تا ۱۵ درصد از تست­ها را به این صورت حل کنید تا با شکل­های تستی مطلب آشنا شوید و اشکال­های خود را برطرف کنید. اما ادامه­ی این روش شما را کند می­کند. بهتر است تست­ها را در دسته­های ۲۰ تا ۳۰تایی حل کنید و در انتها به بررسی آن­ها بپردازید.
آیا در تست زدن باید به زمان­بندی توجه کرد؟
در شروع یادگیری نبای روی زمان­بندی و سرعت عمل خود سخت­گیری کنید. اما هرچه مطلب را بیش­تر تکرار می­کنید، به همان نسبت هم باید به زمان­بندی تست­ها اهمیت بیش­تری بدهید. بهتر است در مرورهای بعد، تست­های آن مطلب را بر اساس زمان­بندی بزنید.
در مباحثی که حجم تست آن­ها زیاد است، باید همه­ی تست­ها را یک­جا حل کنیم؟
وقتی ب مطلبی مسلط هستید یا وقت کافی ندارید، اگر تست­ها تکراری و مشابه­اند، لازم نیست همه­ی تست­ها را حل کنید. در این­جا روشی را توصیه می­کنیم که می­تواند حجم تست زدن شما را کنترل کند. تست­ها را به دسته­های ۲۰ تا ۳۰ تایی تقسیم کنید . پس از حل هر دسته به آن­ها نمره دهید. اگر به نمره­ی ۸۵ تا ۹۰ درصد رسیدید تست زدن را متوقف کنید و به سراغ موضوع دیگری بروید. این نمرات به شما پیام می­دهندکه مطالب را به خوبی یاد گرفته­اید. مبادا با پرکاری در یک درس، وقت خود را تلف کنید و پیشرفت خود را در سایر درس­ها کند کنید! روش دیگری هم وجود دارد: هر وقت احساس کردید حجم تست­ها زیاد است، بهتر است آن­ها را به دسته­های زوج یا فرد تقسیم و شماره­های زوج یا فرد را حل کنید. در فرصت­های مناسب آینده، به ویژه در دوره­ها، می­توانید به سراغ تست­های باقی­مانده بروید.

بهتر است تست­های یک موضوع را یک­باره و به­طور متمرکز حل کنیم یا این­که این کار را به صورت چندبخشی و تدریجی انجام دهیم؟
در برخی از دروس مانند هندسه، ریاضی و فیزیک حل ۱۰۰ تست با فاصله­ی زمانی، مؤثرتر از حل ۳۰۰ تست در یک نوبت است. اما در مباحثی که مفاهیم ساده و غیر ترکیبی دارند، حل یک­باره تست­ها مفیدتر است.
آیا برای ما کنکوری­ها حل تمرین تشریحی اهمیت دارد؟
خیلی از داوطلبان فکر می­کنند کنکوری­ها نیاز به حل تمرین­های تشریحی ندارند. در حالی که انجام این تمرین­ها به ویژه در اوایل یادگیری برای برخی مطالب، اهمیت زیادی دارد. ولی در زمان­های نردیک کنکور کار تستی اهمیت بیش­تری پیدا می­کند.
چه­طور می­توانم بین کار تستی و تشریحی تناسب برقرار کنم؟
در این باره به دو نکته توجه کنید:
اولاً: هرچه مطلب جدیدتر باشد هر اندازه در مطلبی ضعیف­تر باشید، بیش­تر به تمرین تشریحی احتیاج دارید.
ثانیاً: به ماهیت درس­ها هم توجه کنید. در برخی مطالب مانند زبان به حل تمرین تشریحی نیست ولی در دروس تمرینی و مفهومی به این نوع تمرین­ها بیش­تر نیاز است. این تمرین­ها را انجام دهید و آن را نمره­دهی کنید؛ اگر دیدید که نمرات تمرین­های تشریحی شما بالاتر از ۸۰ درصد است­، به سراغ حل تست­های آن موضوع بروید.
چه توصیه هایی برای حل تست در جلسه­ی آزمون دارید؟
ابتدا تست های ساده را حل کنید. خودتان دا با سؤالات سخت، مبهم و وقت­گیر درگیر نسازید. در ضمن، شجاعت داشته باشید و قاطعانه با زدن یک علامت از کنار تست­ها رد شوید.
از نوشتن و رسم مجدد معادلات و شکل­هایی که در متن سؤال آمده اند، اجتناب کنید. هنگام خواندن متن سؤال، پاسخ احتمالی را حدس بزنید.
در بسیاری از تست ها وقتی نمی­توانید پاسخ را در وهله­ی اول تشخیص دهید­، با حذف گزینه­های نادرست می­توانید پاسخ درست را پیدا کنید. دور کلمات کلیدی من سؤال خط بکشید تا هشیار شوید.
نباید در پایان جلسه به پاسخ­هایی که داده­اید شک کنید و آن­ها را دستکاری نمایید؛ چون در آن هنگام ذهنتان خسته و ضعیف است و معمولاً پاسخ دوم اشتباه از آب درمی آید. در حل مسائل ریاضی و فیزیک بهتر است پس از خواندن متن سؤال نگاهی به گزینه­ها بیندازید تا بفهمید طراح چه نکاتی را در نظر دارد، سپس به حل تست بپردازید. این روش دقت شما را در تست­های محاسباتی افزایش می­دهد.
در انتها اگر وقت اضافه داشتید، تست­های دشوار و وقت­گیر را حل کنید. آیا بهتر نیست وقتی بین دو گزینه شک داریم یکی را به عنوان پاسخ انتخاب کنیم؟ چون اگر جواب نادرست دهیم نمره منفی می­گیریم ولی اگر پاسخ درست دهیم ۳ نمره می­گیریم. از آن­جایی که برای پاسخ درست یا غلط هر کدام ۵۰ درصد احتمال وجود دارد، پس باید ۳ سؤال نادرست بزنیم تا یکی از جواب­های صحیح ما را خراب کند. از دیدگاه احتمال، حرف شما درست است، اما تجربه ثابت کرده در شرایط غیرعادی (از جمله فشار روانی در جلسه­ی آزمون) شک شما عادی نیست و معمولاً پاسخ شما اشتباه از آب درمی­آید. این واقعیت را می توانید در آزمون­های آزمایشی تجربه کنید.
من به تست هایی که بین دو گزینه آن ها شک دارم در منزل پاسخ می دهم ولی به همان سؤال ها را اگر در امتحان بیایند غلط جواب می­دهم. برای رفع این مشکل چه کار کنم؟
معمولاً پاسخ های حدسی و تصادفی مانند پاسخ دادن به گزینه­های شک­دار در حافظه تثبیت نمی­شوند و منجر به یادگیری نمی شوند. به همین دلیل اگر در موقعیت متفاوت مثل جلسه آزمون قرار بگیرید، بازیابی نمی­شوند. توصیه می کنیم در موقع یادگیری از پاسخ دادن های حدسی و انتخاب گزینه­ ای شک­دار خودداری کنید. تکرار این روش میزان توجه و دقت شما را به مطلب کم می­کند.

من در حل تست ها دچار بی دقتی می­شوم ولی نمی دانم اشکال کارم چیست؟
بی­دقتی در حل تست می­تواند علل زیادی داشته باشد. به توصیه­های زیر توجه کنید:

متن سؤال را به طور کامل بخوانید. حتی اگر در وسط خواندن سؤال احساس کردید متوجه منظور آن شده­اید، تا انتها بخوانید؛ زیرا معمولاً کلمات انتهایی سؤال تعیین کننده­اند.
صورت سؤال را با ریتم و آهنگ درستی بخوانید.
به مثبت یا منفی بودن عبارت سؤال توجه کنید؛ مانند درست یا نادرست و …
هم­زمان با خواندن متن سؤال، با یک مداد درو کلمات کلیدی خط بکشید تا هشیار و دقیق­تر شوید.
تمام گزینه­ها را با دقت بخوانید؛ حتی اگر فکر می­کنید که اولین گزینه پاسخ صحیح است.
در تست­های ریاضی و فیزیک، پس از خواندن متن سؤال به گزینه­ها نگاهی بیندازید تا ببینید چه نکاتی مورد نظر طراح است و در هنگام حل به آن ها توجه بیش­تری داشته باشید.
هنگام حل تست، هر نوع آشفتگی از جمله عجله برای سریع حل کردن و یا نگرانی از کمبود وقت و استرس، موجب عدم تمرکز و بی دقتی می شود.
ذهنتان را به تست های قبلی و بعدی مشغول نسازید.
تا رسیدن به جواب نهایی، کار را تمام شده ندانید. بسیاری از دانش­آموزان به صرف فهمیدن راه­حل، محاسبات ساده را دست کم می­گیرند. در آزمون از شما راه­حل خواسته نمی­شود؛ بلکه هدف پاسخ نهایی است.

Avatar موسسه اموزشی طوفان

معتبر ترین مرکز مشاوره کنکور در ایران

برچسب ها: تست زنی کنکور ، کنکور
مقالات پیشنهادی

علائم عشق در نوجوانی چیست؟

علائم عشق در نوجوانی چیست و چگونه میتوان برای مراقبت از نوجوانان برنامه ریزی کرد؟ این شاید سوال تمام والدین به خصوص والدین کم تجربه ای که در خانواده خود نوجوان دارند باشد. والدین برای شروع حتما باید در ابتدا این اتفاق را به عنوان یک اتفاق طبیعی و شایع در بین نوجوانان بپذیرند. گاهی […]

تست کنکور 1

روش های صحیح تست زدن

  مقدمه: شاید برای شما هم پیش آمده باشد ،که مطلبی از کتاب درسی تان را به خوبی مطالعه کرده ایداما وقتی شروع به حل تست ها در خانه یا در آزمون ها میکنید،نتیجه ی دلخواه خودرا به دست نمی آورید یا احساس میکنید در مدیریت زمان برای پاسخ گویی به سوالات دچار مشکل می شوید. گاهی سوالات […]

5 × 5 =

ساعت 8 الی 20 هر روز هفته

شماره تماس: 02188640157

آدرس ایمیل:toofanedu98@gmail.com

دسته بندی مقالات رشته

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه طوفان میباشد

طراحی سایت و سئو توسط لیسیانتوس