هندسه ی من ضعیف است. با وجود آنکه خیلی تست کار کردهام، باز هم نمرهام پایین است. چه توصیهای میکنید؟
هندسه درسی نیست که با حفظ فرمولها و قضایا بتوانید بر موضوع مسلط شوید. در مسائل هندسه اولویت اول، درک و تجسم مسئله است. فرمول و قضایا در انتها به کار میآیند. مسائل را مانند معما در نظر بگیرید. با آنها سر و کله بزنید تا قدرت حل مسئله پیدا کنید. به محض اینکه پاسخ سؤالی را درنیافتید، به پاسخنامهی آن مراجعه نکنید؛ بلکه در زمان مناسب دیگری به سراغ این نوع سؤالات بروید. تمرینات هندسه را به تدریج و به صورت روزانه حل کنید و از حل یکبارهی آنها اجتناب کنید. در کل، هندسه را فرمولی و نکتهای یاد نگرید.
نمیتوانم معادلات شیمیایی را حفظ کنم و از همین رو تستهای زیادی را خراب میکنم. چهکار کنم؟
اولاً: مطمئن شوید که در فرمولنویسی مشکلی ندارید. ثانیاً: همانطور که در کتاب شیمی (۳) خواندهاید، اکثر معادلات شیمیایی موجود در کتاب درسی نظاممند هستند و آنها را میتوان به صورت یگانه، دوگانه و … دستهبندی کرد. براساس این دستهبندی میتوانید محصولات واکنش را پیشبینی کنید و نیازی به حفظ کردن آنها نخواهد بود. در کتاب درسی شیمی (۳) ، تنها چند معادلهی شیمیایی است (مربوط به فصل۱) که قاعدعمند نیستند و طراحان کنکور هم به آنها علاقهمندند، پس آنها را حفظ کنید. ثالثاً: تمام معادلات شیمیایی کتاب درسی را روی یک کاغذ مرتب زیر هم بنویسید و کاغذ را از محل فلش معادلات تا کرده بهطوری که محصولات هر واکنش دیده نشوند؛ هر هفته بدون دیدن محصولات هر معادله یکبار آنها را از خود بپرسید و محصولات زا پیشبینی کنید تا در ذهن شما حک شود.
در درس زیستشناسی خواندن کتاب مهمتر است یا حل تستهای زیاد از کتابهای مختلف؟
کتاب درسی را دقیق و عمیق بخوانید. به شکلها و جدولها خ.ب توجه کنید. کتاب را موشکافانه بخوانید. مطالب جدید را به مطالب قبل ربط دهید. سپس به حل تست بپردازید تا نکات پنهان آن را پیدا کنید. اگر دقت شما بالاست، پس از خواندن یک یا دو کتاب تست، دیگر لازم نیست تست بزنیدو نکاتی را که جمع کردهاید در کنار متن کتاب درسی وارد کنید. حالا بهطور پیوسته این کتاب را به همراه نکاتی که جمعآوری کردهاید، بخوانید و تکرار کنید. سعی کنید در هر تکرار نکات جدیدی را بیابید. خودتان را جای طراح بگذارید و نکتهیابی کنید.
من درس دیفرانسیل را زیاد می خوانم ولی درصدهایم پایین است.چهکنم؟
به پنج نکته توجه کنید:
مطمئن شوید به پیشنیازهای موضوع مسلط هستید.
برای این درس بهطور دائم جزوه نخوانید و آن را مثل تاریخ و جغرافی حفظ نکنید.
متراکم نخوانید.
حل تمرین مهمتر از خواندن است. پس بیشتر تمرین کنید.
در آخر کار خوب رفع اشکال کنید.
مطالعهی کتاب روانشناسی به چهصورت بهتر است؟
فصل اول کتاب روانشناسی را که مربوط به تعریف و تاریخچهی روانشناسی است، چندین بار بخوانید و تکرار کنید تا فراموش نشود. اما موضوع «رویکردهای روانشناسی» را باید خوب فهمید. رویکردها را به خوبی تشخیص دهید و با یکدیگر مقایسه کنید تا بتوانید آن ها را از هم تمیز دهید. می توانید مقایسهی این رویکردها را به کمک جدول انجام دهید. موضوع « راهبردها و حوزههای تحقیق» را به صورت مقایسهای مطالعه کنید؛ یعنی تفاوتها و شباهتهای روشها را بیاموزید.
فصل دوم جنبهی حفظی بیشتری دارد. همهی نکات، حتی جزئیات هم اهمیت دارند. آنها را به طور دقیق بخوانید و مرور کنید. مرور چندباره این فصل اهمیت زیادی دارد.
فصل سوم را مانند فصل اول به صورت مقایسهای بخوانید. مقایسههای خود را در یک جدول خلاصه کنید. باید این فصل را مانند فصل دوم با مرورهای زیاد و در فواصل زمانی کم مطالعه کنید.
فصل چهارم نیز مانند فصل سوم است. هم جنبهی فهمیدنی و هم جنبهی حفظ کردنی آن اهمیت دارد. ظاهر سادهی این فصل نباید شما را فریب دهد؛ زیرا بسیاری از مباحث آن فهمیدنی است و در دل مفاهیم نکات حفظی وجود دارد.
جدولها و تصاویر کتاب روانشناسی جزو محتوای درسی است و در دو سال اخیر مورد توجه طراحان قرار گرفته است. آنها را دقیق بخوانید و بهخاطر بسپارید. یک ویژگی درس روانشناسی در آزمون این است که آخرین درس در دفترچهی سؤالهاست و بسیاری از داوطلبان در اوج خستگی ذهنی به آن میپردازند. به همین جهت معمولاً به گزینهها شک میکنند و دقت آنها در پاسخگویی کاهش مییابد. از اینرو باید درس روانشناسی را آنقدر عمیق بیاموزید که مطالب ملکهی ذهنتان شده باشند.
درس هاي فلسفه و منطق را چگونه مطالعه كنيم؟
كتاب درسي منطق خوب تدوين شده است و اهميت زيادي دارد. شما در اين درس نيازي به كتاب كمك آموزشي نداريد. يادگيري درس منطق قبل از فلسفه ضروري است. به خاطر داشتن اصطلاحات زياد، اين درس شديداً نياز به مرور و تكرار دارد. ابتدا درس را مطالعه و نكات مهم را علامت گذاري كنيد. به پاورقي ها توجه داشته باشيد. مثال هاي داخل متن هر درس را با دقت بخوانيد و به تمرين هاي آن با حوصله پاسخ دهيد، چون مرجع سؤالات هستند. هنگام خواندن كتاب منطق، طبق ترتيب متن كتاب جلو برويد. قسمت هايي را كه برايتان مبهم است، با كمك دوستان يا معلم خود برطرف كنيد.وقتي تست مي زنيد، پاسخ هاي خود را بلافاصله با پاسخ نامه ي تست ها مقايسه كنيد. با اين كار به نكات تازه و طرز فكر جديدتري دست مي يابيد. در كتاب درسي نكاتي وجود دارند كه ممكن است در دفعه ي اول مطالعه متوجه آن ها نشويد. سعي كنيد در هر نوبت تكرار يا دوره كردن، به دنبال نكات جديد باشيد و از مرور يكنواخت و تكراري پرهيز كنيد.
برخلاف منطق، كتاب درسي فلسفه ي پيش دانشگاهي كمي گنگ است و فهم آن به كتاب كمك آموزشي يا تدريس معلم نياز دارد. فلسفه ي پيش دانشگاهي را در برخي از قسمت ها بايد خيلي عميق بخوانيد و مطالب آن را طبقه بندي كنيد.
در اين دروس مباحث مربوط به مباني حكمت مشاء ١ و ٢ و درس هاي ٦، ٨ و ١١ از اهميت بيش تري برخوردارند. مطالعه و فهميدن بخشي از كتاب فلسفه ي پيش دانشگاهي كه مربوط به آراي ابن سينا درباره ي ماده و صورت است، منوط به فهميدن همين مبحث و علل چهارگانه ي كتاب فلسفه ي سال سوم را مطالعه كنيد. برخلاف منطق، در مطالعه ي فصول فلسفه ي پيش دانشگاهي رعايت ترتيب الزامي نيست.
هم چنين خواندن برخي درس هاي دين و زندگي پيش دانشگاهي در خصوص عليت، تقسيم علت به طولي و عرضي، برهان و امكان و وجود، به درك فلسفه ي پيش دانشگاهي كمك مي كند.
درس تاريخ را چگونه مطالعه كنيم؟
تاريخ و جغرافيا پر حجم ترين درس هاي اختصاصي رشته ي علوم انساني هستند. تاريخ يك درس حفظي است كه بايد بارها آن را مرور كرد. به عبارت ديگر، مرور، محور يادگيري آن است. بيش تر مطالب تاريخي (به ويژه تاريخ سال دوم و سوم) را بايد به شكل “محور زماني” بياموزيد. “محور زماني” به شما نشان مي دهد كه در هر مقطع يا زمان تاريخي با چه وقايعي روبه رو هستيد. براي مثال در درس ٢٠، محور زماني نخست وزيران ذكر شده است. رويدادهاي طرح شده در اين درس را مي توانيد به صورت زير رسم كنيدو زير نام هر فرد رويداد هاي مربوط به او را تيتروار بنويسيد:
جغرافيا را چگونه مطالعه كنم؟
درس جغرافيا را ابتدا روزنامه وار بخوانيد و در نوبت بهد دقيق خواني كنيد. انديشه هاي كليدي هر درس را استخراج نماييد.براي اين كار بهتر است پاراگراف به پاراگراف زير قسمت هاي مهم را خط بكشيد و به جزئيات آن ها توجه كنيد. خود را جاي طراح بگذاريد و ببينيد يك طراح از آن پاراگراف احتمال دارد چه سؤال هايي طرح كند. چكيده ي يافته هاي خود را دسته بندي و يادداشت كنيد. در درس جفرافيا خلاصه نويسي و طبقه بندي مطالب بسيار مفيد خواهد بود. به پرسش هاي كتاب درسي، منحني هاي ميزان و رسم نيمرخ آن ها توجه ويژه اي داشته باشيد. رعايت دو مورد در مطالعه ي درس هاي تاريخ و جغرافيا اهميت ويژه اي دارد. اول آن كه مطالعه ي اين درس ها بايد پيوسته و مستمر باشد و دچار وقفه نشود، چون اين كار زحمات شما را از بين مي برد. دوم آن كه به جاي تعمق و مطالعه ي متمركز روي يك بخش، بهتر است تمام كتاب را به صورت كلي مطالعه كنيد.
براي درس اقتصاد چگونه مطالعه كنيم؟
در برخي از بخش هاي درس اقتصاد مطالب شكل مفهومي و در برخي ديگر حالت حل مسئله و جنبه ي حفظي دارند. مطالب مفهومي كتاب اقتصاد عبارتند از: اقتصاد در تعليم اسلام، محاسبه ي توليد كل جامعه، تورم، عرضه و تقاضا، بهره وري (سياست هاي پولي و مالي)، توزيع درآمد و معيار سنجش آن، تأثير عملكرد افراد بر متغيرهاي كلان، اهميت بودجه ي كل كشور، انواع نرخ هاي مالياتي و دولت توسعه مي باشد.
مسائل اين درس شامل محاسبه ي ماليات، ارزش افزوده ي صرفه جويي در مصرف برق، نرخ اشتغال و بيكاري، عرضه و تقاضا، استهلاك درآمد ملي، درآمد و سود و زيان و محاسبه ي نسبت دهك ها به يكديگر مي شود.
درس اقتصاد را سطر به سطر، پاراگراف به پاراگراف و عميق بخوانيد. آن را بفهميد و جزئيات و نكاتش را استخراج كنيد. نكات استخراج شده را طبقه بندي كنيد و تست هاي طبقه بندي كنيد و تست هاي طبقه بندي شده را پاسخ دهيد. در مرحله ي بعد موضوع هاي مبهم را كاملاً رفع اشكال كنيد و در دوره هاي بعدي روي اين اشكالات متن درس و تست ها تمركز كنيد. مهم ترين وظيفه ي شما در اين درس، اشكال گيري دقيق است.
روش مطالعه ي درس علوم اجتمايي چه طور بايد باشد؟
چون از درس علوم اجتماعي سؤال هاي بيش تري مطرح مي شود و يادگيري آن هم آسان تر است، خواندن آن را بيش تر مورد توجه قرار دهيد. حتي پيشنهاد مي كنيم اين درس را قبل از جامعه شناسي ١ و ٢ بخوانيد.مطالب اين درس در كتاب درسي مانند يك پازل در هم ريخته است. شما يك بار كتاب را روزنامه وار بخوانيد. سپس در نوبت بعدي واژه هاي كليدي هر مبحث را با دقت پيدا كنيد. مفاهيم را به خوبي درك كنيد و به كشف ارتباط آن ها با ساير مطالب كل كتاب درسي بپردازيد. در اين درس، رعايت ترتيب عوامل و هم چنين مفاهيم كتاب درسي اهميت دارند.
براي درس جامعه شناسي لازم است ابتدا كتاب جامعه شناسي (١) خوانده شود؛ چرا كه درك مفاهيم جامعه شناسي (٢) منوط به درك مفاهيم جامعه شناسي (١) مي باشد.
مطالعه ي دروس علوم اجتماعي و جامعه شناسي بايد مستمر و بدون وقفه باشد و هرگز قطع نشود؛ در غير اين صورت زحمات قبلي شما از بين مي رود و مجبور خواهيد بود كارتات را از اول شروع كنيد.
🌟براى رزرو مشاوره و برنامه شخصي مشخصات خود را به تلگرام ۰۹۰۵۱۴۲۰۱۶۵ ارسال كنيد يا مشخصات خود را دايركت كنيد.