مقدمه:
شاید برای شما هم پیش آمده باشد ،که مطلبی از کتاب درسی تان را به خوبی مطالعه کرده ایداما وقتی شروع به حل تست ها در خانه یا در آزمون ها میکنید،نتیجه ی دلخواه خودرا به دست نمی آورید یا احساس میکنید در مدیریت زمان برای پاسخ گویی به سوالات دچار مشکل می شوید.
گاهی سوالات تشریحی را درمدرسه به خوبی پاسخ می دهید اما نوبت به حل تست های همان مبحث که می رسد، نمیتوانید به درستی و در زمان مناسب گزینه های صحیح را پیدا کنید. در این مقاله می خواهیم روش های تست زنی در خانه و درجلسات امتحان و آزمون ها را باهم بررسی کنیم.
در خانه از دو روش تست زنی زیر استفاده کنید:
الف)تست آموزشی
ب) تست مجموعه ای با اعمال زمان
در تست زنی اموزشی، هدف آشنایی با نحوه ی طراحی سوال از مبحث تازه اموخته شده است ونباید روی درصد تمرکز کرد.
در این روش پس از پاسخ گویی به هر تست می توان به پاسخ نامه مراجه کرد. بعد از مطالعه ی درس جدید این روش تست زنی پیشنهاد می شود. در روش دوم تست زنی، هدف محک زدن یادگیری است، پس لازم است درصد نیز محاسبه شود.
در این روش باید یک مجموعه ی تستی۲۵-۱۵ سوال انتخاب کرده و مطابق با زمان استاندارد برای آن (بطور میانگین برای دروس عمومی هر تست ۴۵ ثانیه _ دروس اختصاصی هر تست (۹ثانیه) زمان در نظر بگیرید.
مراجعه به پاسخ نامه پس از اتمام زمان پاسخ گویی است.به یاد داشته باشید که تست های مهم و نکته دار و آنهایی را که قبلا اشتباه پاسخ داده اید را حتما مرور کنید.
در جلسات امتحانی و آزمونها:
تا کنون روش های بسیاری برای تست زدن در آزمون ها پیشنهاد شده است؛اما بهترین آنها استفاده ی همزمان ازتکنیک زمان نقصانی و تکنیک ضربدر منفی است.
به طور کلی سوالات به سه دسته تقسیم می شوند:
۱- سوالاتی که با نگاه اول جواب آنها را پیدا می کنید و به راحتی در پاسخ نامه وارد می شوند.
۲- سوالاتی که کمی مشکل هستند و نیاز به زمان بیشتری برای پاسخ گویی دارند، اما جواب آنها رامی دانید یا در آن لحظه از ذهنتان پریده است اما با کمی سروکله زدن با سوال، پاسخ را پیدا خواهید کرد . کنار این سوالات یک علامت ضربدر بزنید و از کنارشان رد شوید.
۳- سوالاتی که اصلا جواب آنها را نمی دانید یا بسیار وقت گیر هستند. این سوالات را باعلامتی مانند منفی یا دایره مشخص کنید و باز هم از کنارشان رد شوید.
علاوه بر به کار بردن این روش حواستان به زمان هم باشد. شما باید زود تر از زمان مشخص شده برای هر درس، یک دور تمام تستها را با تکنیک ضربدر منفی تا انتها جواب دهید. بطور مثال ۲۰ سوال ادبیات را به جای ۱۸ دقیقه در ۱۵ دقیقه پاسخ می دهید تا به انتها برسید؛ سپس در زمان باقی مانده ابتدا به سوالات نوع دوم که با ضربدر مشخص شده اند پاسخ می دهید و اگر باز هم زمانی برایتان باقی مانده بود به سراغ سوالات نوع سوم که با منفی یا دایره مشخص کرده بودید،میروید.
با این کار به بهترین حالت ممکن از زمان و دانش خود در پاسخ دهی به سوالات استفاده کرده اید؛ فقط به خاطر داشته باشید که هنگام جواب دادن به سوالات، گزینه ی صحیح را در پاسخ نامه جا به جا وارد نکنید.
انجام صحیح این تکنیک ها نیازمند تمرین کافی و پاسخدهی توام با تمرکز و آرامش است.
باارزوی موفقیت وپیروزی🙂