سلام و خدا قوت به کنکوری های پر تلاش و طوفانی ایمان ملک صفت هستم رتبه ۴۷۷ کنکور و دانشجوی دندان پزشکی شاهد، امروز راجع به یک مسئله مهم یعنی اعتماد به نفس صحبت می کنیم.
اعتماد به نفس از صفات برجسته غیر ذاتی و اکتسابی انسان است. ویژگی تحسینبرانگیز قابل ستایش .همه میدانیم که ستایش ویژه آن دسته از توانایی هایی است که فرد با سعی و کوشش خود آنها را به دست میآورد. باید بدانید شخص وقتی اعتماد به نفس ندارد که با وجود توانایی انجام کاری از آن عاجز است یعنی اگر چیزی از حد توان واقعی شما خارج است را به حساب اعتماد به نفس پایین نگذارید پس با فرض داشتن توانایی های خاص مثلا موفقیت در مدرسه و کنکور اکنون به سراغ برنامه ریزی و تلاش همراه با علاقه بروید چنانچه قدم به قدم آنچه امهریزی کردهاید برسید ناخودآگاه اعتماد به نفس شما نیز بالا می رود نتیجه اینکه اکثر شکایت ها از نداشتن اعتماد به نفس به علت تنبلی و استرس یا بی برنامگی و بی علاقگی است باید بدانید اگر مدت های طولانی هم به گونه ای رفتار کرده باشید که اعتماد به نفس شما سرکوب شده باشد باز هم میتوانید با تمرین و ممارست بذر اعتماد به نفس را در وجودتان بکارید. مهارت های زیر را به کار گرفته هر روز تمرین کنید تا از بروز مشکلاتی که ناشی از ضعف این ویژگی است پیشگیری شود.
۱. توکل به خدا: این ارتباط سبب آرامش روحی می شود.
۲. بهانه نیاورید: مهمترین علت عدم اعتماد به نفس شایع ترین بهانه ای که می تواند هر تغییر مثبت را نابود کند این است که من ذاتاً اینطور هستم یا من نمی فهمم.
۳. اگر نتیجه بدی میگیرید یا موفق نیستید به جای سرزنش خود عمل خود را سرزنش کنید سعی در تغییر داشته باشید.
۴. مثبت فکر کنید: قسمت های مثبت کارنامه ، یادگیری و … خود را ببینید.
۵. جملات منفی را هرگز به زبان نیاورید به صحبتهای منفی دیگران گوش ندهید. از ارتباط طولانی و مداوم با افراد مأیوس ،افسرده و مضطرب پرهیز کنید.
۶. همیشه تبسمی بر لب داشته باشید. لبخند بزنید تا آرام شوید.
۷. هدف مشخصی داشته باشید و برای رسیدن به آن برنامه ریزی و تلاش کنید.
۸. به اندازه بخوابید و ورزش را فراموش نکنید.
۹. مطالب انگیزشی و داستان موفقیت افراد بزرگ را مطالعه کنید این گونه مطالعات سبب تقویت روحیه شجاعت و شهامت شما می شود.
۱۰. با افراد پر تحرک با نشاط و موفق ارتباط مستمر برقرار کنید
۱۱. وقتی از یک ویژگی مثبت شما تعریف می کنند از ته دل تشکر و قدردانی کنیم از تعارفات کلامی مانند این لطف شماست، من قابل نیستم استفاده نکنید.
۱۲. جرأت به خرج دهید عمل کنید تا اعتماد به نفس را در خود حس کنید.
۱۳. در اتاق روی جلد کتاب ، روی گوشی تلفن همراه و … از تصاویر و عبارت های انگیزشی استفاده کنید.
۱۴. تلقین افکار مثبت به صورت مداوم روزانه کمک موثری در افزایش اعتماد به نفس است.
۱۵. علاقه، برنامه ریزی، هدف گذاری و انگیزه باعث تقویت اعتماد به نفس میشود.
موفق و مؤید باشید – ایمان ملک صفت