مردم همیشه به شوخی می گویند تنها چیزی که در مدرسه یاد گرفته ایم ( حفظ کردن بود ولی در واقع خیلی از افراد حتی حفظ کردن راهم یاد نگرفته اند.) مثلا اگر از کسی بپرسید چه طور مطالب را حفظ میکنید میگویند با تمرین و تکرار … ولی این روش غلط است و باز هم موفق نمی شوند. تکرار کردن راه مناسبی برای حفظ کردن نیست باید ان مطلب را به خاطر بیاورید وبرای به خاطر اوردن باید ان مطلب را بفهمید.
چند تکنیک مناسب برای خواندن دروس حفظی :
۱.جعبه لایتنر
۲.درخت حافظه
۳.PQRST
چهار مزیت شیوه صحیح مطالعه :
۱.مدت زمان مطالعه کاهش پیدا میکند.
۲.میزان یادگیری افزایش پیدا میکند.
۳.به حافظه سپردن مطالب راحت تر می شود.
۴.مدت زمانی که مطالب در حافظه می ماند بیشتر می شود.
چند روش برای خواندن درس های حفظی و هم محاسباتی استفاده می شوند که دارای ۵ مرحله است:
۱.مرحله ی .پیشخوانی
در این روش فقط یکبار به صورت روزنامه وار خوانده شود (تحلیل نکرده و فقط نگاه میکنیم) که فقط با یک دید کلی با مطالب اشنا شویم.
۲.مرحله ی طرح سوال
عناوین و تیتر ها را به صورت سوال در بیاورید.
۳.مرحله ی مطالعه
در این مرحله مطالعه عمقی به همراه خط کشی نکات مهم و کلیدی انجام شود وسعی کنید در این مرحله خلاصه نویسی نوشته شود و به سوالاتی که در مرحله ی قبل ساخته بودید جواب دهید و اگر چیزی را نفهمیدید دوباره ان را بخوانید.
۴.مرحله ی تلقین و تکرار
این مرحله (به خصوص در درس زیست شناسی ) مهم ترین بخش است. در این مرحله باید پس از خواندن کل فصل مورد نظر کتاب را کنار بگذارید و برای خود فصل را باز گوکنید در این مرحله اگر خلاصه نویسی خود رامرور کنید نتیجه بهتری بدست خواهید اورد.
۵.مرحله ی ازمون
در این مرحله باید فرد سراغ کتاب های اموزشی خود برود و با حل تست بیش تر مطالب را در حافظه ی خود ثبت کند.
فراموش نکردن مطالب خوانده شده :
درس های حفظی نیاز به تکرار زیادی دارند حتی اگر در دوره های اول مطالعه تان نفهمید که مطالب در مورد چه چیزی است نگران نباشید بلکه چند بار به صورت روزنامه وار مطلب را بخوانید تا در دوره های بعدی کاملا ملکه ذهنتان شود .
۶. روش مطالعه :
۱.خواندن با نوشتن ۲.خط کشیدن زیر نکات ۳.حاشیه نویسی
۴.خلاصه نویسی ۵.کلید برداری ۶.خلاقیت و طرح شبکه ای مغز
ترسیم درخت حافظه برای دروس حفظی :درخت حافظه کشیدن اصلا کار سختی نیست فقط باید هدف را در ریشه درخت قرار بدهید وبه وسعت کلمات کلیدی شاخه بکشیدو درخت حافظه را میتوان قوی ترین تکنیک یادداشت برداری دانست که به انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت بسیار کار امد خواهد بود.
روش : موضوع اصلی مطالعه در گوشه ی سمت چپ و پایین صفحه بنویسید و دور ان کادری بکشید و از این خط اصلی می توان خطوطی را انشعاب داد و اگر مطالب دیگری در ارتباط با نکات قبلی وجود دارد خطوط قبلی را بار دیگر می توان انشعاب داد و ان مطالب را به موارد قبلی اضافه کرد…
با ارزوی موفقیت وپیروزی:)