مرور کردن

مرور کنید تا فراموش نکنید

فرض کنید که فردی،مطلبی را به طور دقیق مطالعه کرده است. اما کار تمام نشده است زیرا که جایگاه درک مطلب بعد از خواندن،بستری متزلزل و غیر قابل اعتماد است. این جایگاه در بهترین شرایط،تنها قابلیت نگهداری مطالب خوانده شده و حفظ  شده را تا دو روز دارد و پس از آن با یک افت سریع و تصاعدی حذف مطالب آغاز می شود به ویژه اگر مطلبی را برای اولین بار است که می خوانید.

این جایگاه حافظه کوتاه مدت نام دارد. حافظ های مهم اما موقت که در مطالعه باید به عنوان یک واسطه به آن نگریسته شود. واسط های که وظیفه انتقال داده های ورودی از طریق مطالعه را به حافظه بلند مدت به عهده دارد.

پس مکمل مطالعه دقیق هنر انتقال دادن مطالب خوانده شده به حافظه بلند مدت است. اساسی ترین راه در این زمینه نیز به مرور است.

درست است که با خواندن دقیق و یادگیری اصولی و درک عمیق،۹۰ درصد از راه مطالعه را می پیماییم؛اما باید حواسمان باشد اگر ۱۰ درصد باقی مانده مسیر تا مقصد نهایی را ادامه ندهیم, عملاً به هدف نرسیده ایم و کل تلاش انجام شده بیهوده می شود.

  • مرور هدفمند و سازماندهی شده

مرور اساسی ترین عامل حفظ مطالب خوانده شده است. اطلاعات مهم حافظه کوتاه مدت را که هنگام مطالعه به دست آمده  حافظه به بلند مدت منتقل می‌نماید و  زمان پایداری مطالب خوانده شده را در حافظه افزایش می دهد و قشر خاکستری مغز را فعال می نماید.

مرور یکی از قسمت های مهم مرحله بعد از مطالعه است یعنی بر اساس یک زمانبندی دقیق پس از اینکه خواندن یادگیری و درک کامل صورت گرفت مرور شروع می شود بدانید که مرور عامل یادگیری نیست ولی یادآوری را تضمین می کند.

  • چه چیزی را باید مرور کرد؟

اساسا در مرور از خلاصه های که هنگام مطالعه تهیه کرده‌ایم استفاده می شود البته می توان از روی منابع اصلی هم مرور کرد. مرور هر قدر صحیح تر و دقیق تر انجام شود تاثیر آن قدرتمند تر و عمیق تر خواهد بود.

  • جایگاه مرور در فهم مطالب چیست؟

فهم شامل دو سطح و مرحله است. سطح اول فهم ورود و پایداری اطلاعات خوانده شده در حافظه بلند مدت است که هدف از آن دسترسی ارادی به اطلاعات خوانده شده در هر زمان است مثلاً در زمان برگزاری امتحانات ما نیاز به فراخوانی کامل اطلاعاتی داریم که قبلا مطالعه کردیم.

سهم سطح اول پیش نیاز سهمیه اصلی یعنی فهم سطح دوم است. هدف فهم سطح دوم خلق است. یعنی اینکه بتوانیم از اطلاعات موجود در حافظه بلند مدت استفاده کرده و مطلب و مفهوم با نظریه و فکر جدیدی را خلق کنیم. مرور وظیفه اجرای فهم سطح اول را بر عهده دارد یعنی پایداری اطلاعات در حافظه بلند مدت. از آنجایی که فهم سطح دوم بدون فهم سطح اول میسر نمی شود مرور و جایگاه مرور در فهم مطلب کاملاً مشخص می‌شود.

  • مرور چگونه انجام میشود؟

مهمترین عامل در چگونگی مرور رعایت زمانبندی آن است ذهن انسان همچون گیاهی زینتی نیاز به آبیاری منظم و مستمر دارد با یک بار مطالعه  زمان بسیار اندکی می‌تواند از اطلاعات ورودی استفاده کند اگر این اطلاعات ورودی را رها کنیم پژمردگی ذهن و فراموشی مطالب تنها نتیجه ممکن خواهد بود.

پس از گذشت ۱۸ تا ۲۴ ساعت از زمان مطالعه ۷۰ تا ۸۰ درصد از محتوای اصلی خوانده شده فراموش می شود.این نقطه به قله فراموشی یا منحنی فراموشی معروف است پس حتما باید مطالب خوانده شده را دوباره مرور کرد تا پایداری مطالب حفظ شود.

  • تکنیک انباشتی تکراری:

هر گاه قصد کردید مطالعه درس جدیدی را شروع کنید حتما در ابتدا دروس گذشته را سریع مرور کنید طبق تکنیک انباشتی تکراری مطالعه دروس باید مانند غذا خوردن به صورت لقمه لقمه باشد تا حافظه انسان لحظه به لحظه در وظیفه خود موفق تر و دقیق تر عمل کند.

البته زمان مرور دروس گذشته همواره بسیار کوتاه است و از ۱۰ دقیقه تجاوز نمی کند مرور باید سریع دقیق و با هدف تداعی مطالب مطالعه شده گذشته انجام شود این تکنیک عملی برای تداوم مرور است زیرا بیشتر فراموشیها بدین علت است که مطلبی را که خوانده اید وارد حافظه بلند مدت شما نشده است یعنی در حقیقت گول حافظه کوتاه مدت را خورده اید.

موفق باشید

 

Avatar موسسه اموزشی طوفان

معتبر ترین مرکز مشاوره کنکور در ایران

برچسب ها: مرور کنید تا فراموش نکنید ، دوره
مقالات پیشنهادی

شرط سنی پذیرش فرهنگیان ۱۴۰۲ لغو شد

با رای دیوان عدالت اداری، شرط سنی که برای ورود به دانشگاه فرهنگیان که حداکثر ۲۴ سال تمام بود، لغو گردید. مطابق این رأی از کنکور ۱۴۰۲ به بعد، کلیه داوطلبانی که ⁧حداکثر ۴۰ سال سن دارند، می توانند در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شده و دیگر اعداد ۲۲ و ۲۴ به عنوان حداکثر سن، معتبر […]

علائم عشق در نوجوانی چیست؟

علائم عشق در نوجوانی چیست و چگونه میتوان برای مراقبت از نوجوانان برنامه ریزی کرد؟ این شاید سوال تمام والدین به خصوص والدین کم تجربه ای که در خانواده خود نوجوان دارند باشد. والدین برای شروع حتما باید در ابتدا این اتفاق را به عنوان یک اتفاق طبیعی و شایع در بین نوجوانان بپذیرند. گاهی […]

تست کنکور 1

روش های صحیح تست زدن

  مقدمه: شاید برای شما هم پیش آمده باشد ،که مطلبی از کتاب درسی تان را به خوبی مطالعه کرده ایداما وقتی شروع به حل تست ها در خانه یا در آزمون ها میکنید،نتیجه ی دلخواه خودرا به دست نمی آورید یا احساس میکنید در مدیریت زمان برای پاسخ گویی به سوالات دچار مشکل می شوید. گاهی سوالات […]

11 − هشت =

ساعت 8 الی 20 هر روز هفته

شماره تماس: 02188640157

آدرس ایمیل:toofanedu98@gmail.com

دسته بندی مقالات رشته

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه طوفان میباشد

طراحی سایت و سئو توسط لیسیانتوس